30 juni 2022

Jan Lammers gastspreker in Nieuw Unicum

Op uitnodiging van de Vrienden van Nieuw Unicum vertelde Jan Lammers afgelopen week voor de bewoners van het zorgcentrum over de Formule 1 en meer. Jan is als ambassadeur verbonden aan Nieuw Unicum en zodoende was hij uitgenodigd.

De voormalige coureur praatte de bewoners bij over de Grand Prix in huidige vorm. Ook ging het over zijn eigen ervaringen als Formule 1 coureur en over zijn jongste zoon René die inmiddels in de kartsport de nodige successen weet te behalen.

In het verhaal wat Jan vertelde was het startnummer 33. Net als Max Verstappen die de afgelopen jaren met dit nummer had gereden, reed ook Jan met dit nummer rond. Dat gebeurde met de Theodore in 1982, maar ook in zijn jaar van het Europees Kampioenschap van de Formule 3 reed Jan een aantal malen met het startnummer 33.

Na afloop nam hij ruim de tijd voor het beantwoorden van de vele vragen die de bewoners hem stelden. Opvallend waren de vragen die werden bekeken vanuit het oogpunt van de bewoners, bijvoorbeeld over de rolstoeltoegankelijkheid van het circuit tijdens de Dutch Grand Prix. De sportief directeur van het evenement antwoordde dat de organisatoren serieus naar dat onderwerp kijken en dat ze hun uiterste best doen, om dit zo goed mogelijk te verzorgen tijdens de aankomende Grand Prix in september.

Het werd een lange, informatieve middag die door iedereen zeer gewaardeerd werd.

Deel dit: