7 januari 2021

Jaarwisseling relatief rustig verlopen

De oud- en nieuwjaarsnacht is in Zandvoort zonder noemenswaardige incidenten verlopen en onderscheidde zich wat dat betreft in positieve zin van het landelijke beeld. Wel werd er hier en daar flink geknald maar dat was na een uur voorbij en er werd niet tegen opgetreden.

De hoeveelheid vuurwerk die werd afgestoken was aanmerkelijk minder dan verleden jaar, maar de knallen leken harder. Dat zal met de illegale herkomst van veel van het afgestoken vuurwerk te maken hebben gehad. Op sociale media werden de overtredingen van het vuurwerkverbod hier en daar afgekeurd, maar velen reageerden juist laconiek tot zelfs instemmend.

Bijgaande foto is van een geweldig vuurwerkspektakel op de Van Speijkstraat. De politie reed langs, maar greep niet in. Veel mensen stonden joelend, juichend en applaudisserend te kijken.

Tot ongeregeldheden kwam het niet en vernielingen waren op de vingers van één hand te tellen. Wel moest een persoon zich in het ziekenhuis laten behandelen na een ongeluk met vuurwerk. De politie kijkt tevreden terug en spreekt van een rustige jaarwisseling.

Link naar meer: https://zandvoortsekrant.nl/2020/12/04/petitie-voor-behoud-van-manege-in-bentveld/

Deel dit: