17 mei 2021

Inwoners Bentveld trots op ‘Het Kruidenveld’

Bentveld heeft een eigen kruidenveld, aangelegd voor en door bewoners. Je vindt er kruiden om mee te koken, om thee van te maken, maar ook medicinale kruiden en eetbare bloemen.

In augustus 2020, midden in de coronatijd dus, heeft een groepje enthousiaste inwoners een stichting opgericht. De Stichting Het Kruidenveld Bentveld heeft als doel ‘het bij elkaar brengen van mensen en de natuur extra ruimte geven’, zo valt te lezen op de website. Er worden verse kruiden en eetbare bloemen geteeld, die kunnen worden geconsumeerd door de buurtbewoners zelf.

Met behulp van heel veel vrijwilligers is er inmiddels een prachtige tuin ontstaan langs de Bramenlaan. De kruiden schieten nu de grond uit en de tulpen staan in bloei. “Het is een bijzonder project, want groen verbindt. Dat merk je als je in de tuin bent, er komen veel mensen op af”, vertelt Jorine Keulen-Wagenborg, een van de bevlogen initiatiefnemers. 

Wat nog ontbreekt is een officiële opening van de kruidentuin, maar die zal er volgens haar zeker nog gaan komen. “Zodra iedereen in Bentveld ingeënt is tegen corona, wordt er een officiële opening georganiseerd. Tot die tijd is iedereen welkom om de tuin zelf te bewonderen”, sluit ze af.

Voor meer informatie: www.kruidenveldbentveld.nl

Deel dit: