23 februari 2021

Investeerder koopt vier naast elkaar gelegen strandpaviljoens

Het verhaal ging al een poosje rond in Zandvoort: vier strandpaviljoens zouden aan één nieuwe eigenaar verkocht zijn. En het is waar. Inleisure BV, een onderneming van de voormalige eigenaren van Qurios Holiday Retreats, is de nieuwe eigenaar van The Spot, Ajuma, Sandy Hill en Strand Noord.

De Zandvoortse Courant zocht contact met de CEO van Inleisure, Jeroen Postma, en hij bevestigde de overnames. “We hebben inderdaad deze vier strandpaviljoens gekocht en zijn met de huidige eigenaren in gesprek gegaan over de voortzetting van de bedrijfsvoering. We zijn het er over eens dat er niet veel zal veranderen, althans het komende seizoen niet. De huidige eigenaren zullen samen met ons de lopende exploitaties blijven draaien, zij hebben de expertise. En dus zal er niet veel te merken zijn voor de gasten. Wel bekijken we de mogelijkheid om op het strand overnachtingen mogelijk te gaan maken. In wat voor vorm is nog niet bekend, maar dat kunnen bijvoorbeeld strandbungalows zijn”, zegt hij.

Jaarrond watersportcentrum
Voor The Spot heeft Postma speciale plannen. Daar wil hij een jaarrond watersportcentrum van maken, wat al een toekomstwens was van de voormalige eigenaren. “We zijn met de huidige eigenaren en bedrijfsleiders, die zeer betrokken zijn en blijven, hierover in gesprek hoe dit het best in te gaan vullen. Ook moeten we de gemeente mee krijgen. Het huidige bestemmingsplan staat een jaarrond paviljoen op deze plek nog niet toe”, aldus Postma.

Qua uitstraling en kwaliteit ziet hij iets in de richting van het huidige Qurios concept. “Misschien wel een graadje hoger. De naam ‘Zandvoort’ moet voor kwaliteit staan. Daarom weten we nog niet hoe we die overnachtingen op het strand gaan vormgeven.”

Er zijn nog geen nieuwe namen voor de strandpaviljoens en misschien zullen die er ook niet komen. “De paviljoens hebben allemaal hun eigen identiteit en bedrijfsactiviteit. Dat willen we behouden. Door ze hierin onderling van elkaar te laten verschillen kunnen ze elkaar aanvullen.”

Voorlopig zullen de paviljoens onder leiding van de vorige eigenaren in de bestaande exploitatie in ieder geval één jaar doorgaan. “Daarna gaan we verder kijken”, sluit Postma af.

Deel dit: