10 maart 2022

Man aangehouden na steekpartij op straat

In een woning op het Witte Veld is donderdagavond een man aangehouden. Kort daarvoor heeft hij in Kromboomsveld op straat iemand gestoken. Het slachtoffer raakte gewond en is afgevoerd naar het ziekenhuis. Volgens een woordvoerder van de politie is het slachtoffer niet levensgevaar.

Wat de relatie is tussen de aangehouden man en het slachtoffer, is niet duidelijk. “Maar het lijkt in ieder geval niet iets in de relationele sfeer te zijn”, aldus de politie.

De man zat in de woning, waarna de politie een inval voorbereidde. Agenten hebben aangebeld om de man zonder geweld naar buiten te krijgen. In eerste instantie probeerde de politie de deur met een ram te openen, maar al snel deed de verdachte de deur open, waarop preventief een taser op de man werd gericht.

Hij bleef rustig en volgde de instructies van de agenten op. De man, die bloed aan zijn handen had, is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De traumahelikopter en een onderhandelaar waren onderweg, maar beide bleken niet nodig.

De politie berichtte een dag later het volgende over dit incident:

Donderdagavond is een 48-jarige man uit Haarlem gewond geraakt toen hij op het Kromboomsveld door een man met een mes werd gestoken. De politie heeft kort daarna een 36-jarige Zandvoorter aangehouden in een woning. Het slachtoffer werd met letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Er is een onderzoek ingesteld en de politie is op zoek naar getuigen.

Rond 19:45 uur kreeg de politie een melding van een conflict tussen twee mannen op een parkeerplaats bij het Kromboomsveld. Tijdens de ruzie werd met een mes gestoken en het 48-jarige slachtoffer liep hierbij meerdere snijwonden op. De verdachte ging daarna een woning aan het Witte Veld binnen. De politie heeft de woning omsingeld en kon de verdachte aanhouden. Hij werd ingesloten en zit vast voor verder onderzoek. Het slachtoffer werd vervoerd naar het ziekenhuis en kon na behandeling naar huis.

Getuigen gezocht
De recherche doet verder onderzoek naar het steekincident. Hiervoor zoeken zij getuigen.
Heeft u rond 19:45 uur het conflict bij het Kromboomsveld / Witte Veld gezien?
Heeft u mogelijk een camera in de buurt en beelden van het incident of de betrokkenen?
Of heeft u andere informatie over de steekpartij?
Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of bel anoniem met 0800-7000. U kunt uw tips en beelden ook toesturen via het tipformulier.

Deel dit: