25 oktober 2020

Intieme uitvoering van ‘Ik zou wel een kindje lusten’ 

In theater De Krocht vond zondag 25 oktober de kindervoorstelling ‘Ik zou wel een kindje lusten’ plaats. Voor een klein publiek, zowel in aantal als in leeftijd, werden het twee succesvolle voorstellingen.

In het kader van de themamaand ‘Zandvoort goes Wild!’ stond de kindervoorstelling ‘Ik zou wel een kindje lusten’ in eerste instantie gepland bij club Nautique. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen moest het strandpaviljoen dicht maar gelukkig kon voor de voorstelling worden uitgeweken naar theater De Krocht. Daar kon de theatervoorstelling, weliswaar in een kleinere setting, alsnog doorgang vinden. Het plezier was er zeker niet minder om.

Het verhaal is op basis van het gelijknamige kinderprentenboek van Sylviane Donnio & Dorothée de Monfreid en gaat over de kleine krokodil die bananen best lekker vindt, maar eigenlijk ook wel eens een kindje zou lusten. Op een dag ziet hij een meisje en waagt hij een poging… Het is een dolkomisch verhaal met fijne droge humor dat door iedereen, zowel de kinderen als hun begeleiders, zeer werd gewaardeerd.

De interactieve voorstelling, solo gespeeld door actrice Joes, werd twee keer achter elkaar gespeeld voor 10 kinderen, die lekker op de grond zittend van heel dichtbij de voorstelling konden beleven. In verband met de coronamaatregelen mocht per twee kinderen één volwassene mee de zaal in, die op meer dan anderhalve meter afstand van elkaar aan tafels zaten.

De kinderen zaten er dus met hun neus bovenop en werden zo het verhaal in gezogen. De actrice nam ze met haar spel en zang ook echt mee in het verhaal, waardoor regelmatig aandoenlijke reacties kwamen uit de zaal. Het was dus een zeer geslaagde middag voor helaas slechts een klein groepje toeschouwers.

Deel dit: