1 mei 2020

In heel Zandvoort wappert de racevlag tijdens het Formule 1 weekend

Zandvoort heeft een eigen vlaggenprotocol. Behalve tijdens Koningsdag, dodenherdenking en Bevrijdingsdag, gaat ook dit weekend bij velen de vlag in stok. De zwartwit geblokte racevlag wel te verstaan.

De spanning steeg begin dit jaar met de dag, naarmate de terugkeer van de Formule 1 dichterbij kwam. Helaas was die positieve sfeer in één klap naar de achtergrond gedrukt door de uitbraak van het virus dat al maanden dagelijks de wereld in haar greep houdt.

Op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 mei had het allemaal moeten gebeuren… Na een feestelijke aftrap op 27 maart van het 35 dagen side events programma, hadden de snelle bolides van Lewis Hamilton, Sebastiaan Vettel, natuurlijk onze eigen Max Verstappen en al die andere F1-coureurs vanaf vrijdag 1 mei drie dagen lang voor spektakel moeten zorgen op het prachtig verbouwde circuit. De realiteit is helaas totaal anders geworden.

Vol trots leefden menig Zandvoorter naar dit weekend toe en al sinds de bekendmaking in mei 2019 hing ons dorp vol met racevlaggen. Ondanks de crisis bleven de vlaggen, als steunbetuiging maar ook om de onverminderde trots te tonen op de terugkeer van de Formule 1 in Zandvoort, bij velen aan de gevel hangen. Juist dit weekend werd opgeroepen om zoveel mogelijk de racevlag te hijsen. Zandvoort Marketing directeur Lana Lemmens ging zelfs persoonlijk bij diverse Zandvoorters langs om de racevlag te bezorgen die nog snel even was besteld.

Dus verspreid door heel Zandvoort hangt dit weekend de racevlag in top, om te benadrukken hoe trots de inwoners zijn op de Dutch Grand Prix, die uiteindelijk toch echt wel een keer verreden zal worden. Hooguit moet daar nog een jaartje op gewacht worden, maar na 35 jaar kan dat ene jaartje er ook nog wel bij…

Deel dit: