19 september 2022

Imponerende acties bij Open NK Kite Wave

Wie afgelopen zaterdag op het strand liep, zag bij The Spot meer dan 25 wave kiters hun kunsten vertonen op de Noordzee. Het open NK KITE WAVE vond plaats en zowel mannen als vrouwen trotseerden de harde wind, de gigantische regenbui einde middag en de ruige zee.

De jury zag hoge top turns, radicale manoeuvres, flow en ongelofelijke snelheden. Alle kandidaten lieten duidelijk het beste van zichzelf zien. Toch mag zich er maar één kampioen KITE WAVE van Nederland noemen. In de categorie heren is Rick de Jong bekroond tot beste van Nederland. Op plek 2 is geëindigd Jasper de Kloet. Het brons is voor Sander Bos. In de categorie dames is Franka Tempelaar de onbetwiste Nederlands kampioen geworden. Zij wordt gevolgd door Petra Goeschl en Estelle Rekittke.

Over het NK KITE WAVE 2022

Wegens de covid maatregelen én het uitblijven van de perfecte condities kon het open NK Kite Wave twee jaar lang niet plaatsvinden. Des te groter was de vreugde, motivatie én het niveau tijdens deze 2022 versie van het NK. Tijdens de eerste heats werd snel duidelijk dat de top van Nederland aanwezig was. In een Noordzee met 2,5 tot 4 meter hoge golven en meer dan 30 knopen wind waren de condities alles behalve eenvoudig. Desondanks werd in zowel de mannen, als vrouwen categorie extreme tricks, lef en energie getoond.

Het NK KITE WAVE 2022 werd georganiseerd door The Spot Events, medemogelijk gemaakt door Duotone, ION, The Spot Watersport en ondersteunt door het Watersportverbond.

Deel dit: