4 juni 2021

IJskoude traktatie voor jonge mantelzorgers

Het is de ‘Week van de Jonge Mantelzorger’. Tandem vraagt daarom deze week extra aandacht voor een bijzondere groep mantelzorgers; kinderen en jongeren die mantelzorg bieden aan een ziek familielid. Dinsdag werden de kinderen van het Gertenbach College op ijs getrakteerd.

Eén op de vier (!) kinderen of jongeren krijgen vaak ongemerkt te maken met mantelzorg. Tandem, Buurtgezinnen en STG-vrijwilligershulp willen deze grote groep jongeren met verborgen zorgen graag in beeld krijgen. Deze jongeren zijn vaak onvoldoende in beeld bij professionals, hulpverleners, scholen en gemeenten. Het is juist zo belangrijk om voor hen een leuke middag of avond te organiseren zodat zij even afstand kunnen nemen van de zorg en contact kunnen hebben met andere jongeren die hetzelfde meemaken.

Dik verdiend

Afgelopen dinsdag 1 juni werden de leerlingen van het Wim Gertenbach College verrast met overheerlijke ijsjes van Garonne. Ook de zon werkte mee aan de verrassing. Deze ludieke actie was speciaal bedoeld om de jongeren te attenderen dat Tandem niet alleen aan volwassen mantelzorgers aandacht geeft maar ook aan de jonge mantelzorger.

Tandem ook voor jou
Het kan fijn zijn om voor je familielid te zorgen. Maar soms kan het ook te veel worden. Veel jonge mantelzorgers lopen alleen met hun vragen rond. Misschien vind je het fijn om te praten met iemand die er echt voor jou is. Een professional, die meer jonge mantelzorgers kent. Samen kun je dan praktische vragen oplossen. Of misschien wil je alleen maar een keer je verhaal kwijt. Er zijn verschillende mogelijkheden. Zo kan je anoniem je vragen en je zorgen bespreken tijdens het dagelijks chatspreekuur tussen 16.00 en 17.00 uur. Er kan gekeken worden naar manieren om studie/school, werk, de zorgen en verantwoordelijkheden beter te combineren. Of jou en je naaste helpen met regelzaken en wegwijs worden in wet- en regelgeving.

Voor hulp of vragen kan je terecht bij Tandem via info@tandemmantelzorg.nl of bel naar 023-8910610. Tandem is kosteloos en er is geen verwijzing of indicatie nodig voor hulp.

Deel dit: