13 november 2021

IJsbaan en Sprookjeswandeling weer afgeblazen

Vanwege de onzekere toekomst over het verloop van de coronamaatregelen, nemen steeds meer organisatoren het besluit om hun evenement af te blazen. Zo gaan in december de ijsbaan en de sprookjeswandeling niet door.

Al vinden Sinterklaas en de burgemeester dat het nog mogelijk moet zijn om een buitenevenement te organiseren, zien de organisatoren van de ijsbaan en van de Sprookjeswandeling het niet zitten om hun evenement in december door te laten gaan.

Tijdens het ZFM-radioprogramma Goedemorgen Zandvoort vertelde voorzitter Dennis Spolders van de ijsbaan dat het bestuur met pijn in het hart heeft moeten besloten geen ijsbaan op te bouwen deze winter. Ook al is de ijsbaan zelf vooral voor de kinderen, zijn er ook heel veel vrijwilligers bij betrokken en die moeten hun werk veilig kunnen doen. Tevens staan altijd veel ouders langs de baan, of bij de koek-en-zopie tent, en dat zou volgens de huidige maatregelen ook niet mogen.

Sprookjeswandeling

Zo liet Ankie Miezenbeek namens de Sprookjeswandeling begin week al weten dat ze de door de regering vereiste coronamatregelen, waaronder de anderhalve meter afstand, niet kunnen handhaven. “Tot onze spijt moeten wij mededelen dat opnieuw de jaarlijkse Sprookjeswandeling niet georganiseerd kan worden. Door de onzekerheden en hoe de ontwikkelingen zullen zijn met coronabesmettingen, maar ook omdat er direct en dicht contact is met ouders en kinderen tijdens de Sprookjeswandeling, hebben wij moeten besluiten deze editie niet door te laten gaan”, meldt Ankie Miezenbeek namens de organisatie. Tevens geeft zij aan dat het altijd heel druk is en dat de organisatie nooit aan de wens van een afstand van 1,5 meter kan voldoen, en ook daarom is afgezien van het evenement.

“We vinden het echt heel erg jammer. Wij en de vrijwilligers hopen het volgend jaar wel eindelijk weer te kunnen organiseren”, aldus Miezenbeek.

Deel dit: