13 augustus 2022

Hulpdiensten uitgerukt voor vermist 8-jarig meisje

Met deze warme dagen en drukke stranden zijn er veel mensen in en rond het zeewater te vinden. Zo nu en dan raakt er iemand vermist en wordt er alarm geslagen. Op zo’n moment komen de diverse hulpdiensten direct in actie. Zo ook zaterdagmiddag voor een 8-jarig meisje dat door haar ouders als vermist werd gemeld.

Het meisje droeg een roze badpak en was ter hoogte van Far Out uit het oog verloren, aldus de melding. Terwijl badgasten een keten maakten om het meisje te zoeken in de branding, waren de reddingsbrigade en de KNRM binnen enkele minuten met meerdere boten ter plaatse waar de vermissing werd gemeld. De reddingsboten positioneerden zich in formatie en startten met het maken van zoekslagen. Ondertussen zorgde de politie voor begeleiding op het strand, stonden twee ambulances klaar op de strandafgang en vloog de traumahelikopter al boven het gebied.

Uiteindelijk werd het meisje, waarvan de moeder aangaf dat haar dochter niet kon zwemmen, na een half uur zoeken in goede gezondheid ter hoogte van de rotonde teruggevonden. De actie kon worden afgeblazen en de hulpdiensten konden weer terug naar hun posten, wachtend op de volgende melding.

Deel dit: