2 maart 2021

Horecazaken vragen aandacht voor openen van terrassen

Landelijk wordt vandaag door een deel van de horeca de terrassen uitgezet. Niet, zoals eerder werde aangekondigd, om de zaak te openen, maar wel om aandacht te vragen voor de mogelijkheid om de terrassen weer veilig te openen. Ook in Zandvoort doet een aantal horeca-ondernemers mee aan de actie. 

Vooral in de Haltestraat stonden vanmorgen de terrassen uitgestald, onder andere bij Café Anders en Laurel & Hardy. “Nee we gaan niet open, maar we zetten wel allemaal ons terras neer om te laten zien dat we er nog zijn!”, meldde Tom van Paridon van Café Anders. De creatieve ondernemer van lunchroom Rabbel, Marcel Busscher, rijdt vandaag rond met een terras op zijn dak.

Al maandenlang is de horeca gesloten. Met het mooie weer van de afgelopen week, wordt de roep om het openen van de terrassen steeds groter. De regering laat echter nog steeds weten dat het niet mogelijk is. Hoe lang het bij dit soort ‘brave’ acties blijft is de vraag. Voorlopig slikken de Zandvoortse ondernemers de maatregelen nog en blijft het bij dit soort ‘vriendelijke’ acties zoals bij Laurel & Hardy en Café Anders. Later op de dag volgden ook het Wapen van Zandvoort en heel veel andere horecaondernemers. 

Laurel & Hardy in de Haltestraat
Café Anders, ook in de Haltestraat
Wapen van Zandvoort aan het Gasthuisplein
Deel dit: