22 januari 2021

Honden blijken niet in duinen te zijn vergiftigd

Woensdag sloeg de politie alarm dat er mogelijk meerdere honden waren vergiftigd in diverse duinen in Zandvoort en omgeving. Nader onderzoek heeft uitgewezen dat het slechts om één incident ging waarbij de hond is overleden na het eten van vogelvoer.

“Vooralsnog is er geen sprake van een hondenhater die gif zou hebben verspreid in gebieden waar hondenkomen. Wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan en hieruit is gebleken dat één hond helaas overleden is als gevolg van mogelijk gif. De andere hond die ook met vergiftigingsverschijnselen was opgenomen betreft een hond van dezelfde eigenaar. Onbekend is waar dit mogelijke gif vandaan kwam en wat voor gif dit geweest is. Wij wensen de eigenaar veel sterkte met het verlies van de hond en hopen dat de andere hond volledig hersteld!”, meldt de politie.

Een tweede melding die de politie had binnengekregen was van een eigenaresse die aangaf dat haar hond ook vergiftigingsverschijnselen vertoonde. Deze hond had vogelvoer met daarin rozijnen en hennepzaad gegeten op eigen terrein. Dit is giftig voor honden.

Deel dit: