24 juli 2020

Hijs ook de regenboogvlag tijdens Pride at the Beach 

Zandvoorter Jelmer Koper doet deze oproep aan iedereen die de LHBTi gemeenschap wil steunen. Komende dagen staat in het teken van Pride at the Beach.  

De oproep van Jelmer Koper luidt als volgt: “Voor de mensen waar ook ter wereld die worstelen met hun seksuele geaardheid. Voor de mensen die dagelijks te horen krijgen dat zij er niet bij horen, gewoon om wie ze zijn. Voor de mensen die zich niet veilig voelen in hun omgeving, gewoon om wie ze zijn. Voor de mensen die zich uitspreken tegen homofobie. Voor de mensen die zich dag in dag uit moeten verantwoorden voor wie ze zijn. Voor die mensen hang ik de regenboogvlag uit. De kleuren representeren de diversiteit van de LHBTI+ gemeenschap. Een gemeenschap van inclusiviteit. Een gemeenschap waar binnen je jezelf kunt zijn. Een gemeenschap die overal ter wereld strijd voor gelijke rechten, ook voor hen.”

In een tijd waarin de viering van Pride anders zal gaan dan voorgaande jaren. In een tijd waar het nog steeds van belang is te vieren dat LHBTI+ erbij hoort. Steun de LHBTI+ gemeenschap! Hang de vlag uit! Juist nu.

Deel dit: