8 september 2021

Hier kan Zandvoort 20 jaar lang van profiteren

Robert van Overdijk heeft een grijns van oor tot oor. De directeur van de Dutch Grand Prix is ongelofelijk trots op alles en iedereen die bij de organisatie van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix betrokken is geweest.

Wij vroegen hem dinsdag na het evenement om zijn ervaringen en natuurlijk was hij zeer tevreden. Met name had hij mooie woorden over alle andere betrokkenen van de organisatie: “Wat mij betreft is de organisatie top verlopen. Zandvoort staat als zelfstandige naam weer stevig op de kaart. De internationale pers was lyrisch over het evenement en over de schitterende plaatjes vanuit de lucht geschoten van de totale regio.”

Het verhaal dat Zandvoort onbereikbaar is tijdens drukke dagen kan wat Van Overdijk betreft definitief de prullenbak in. “Er zijn nog nooit zo weinig auto’s in en rondom Zandvoort geweest tijdens een druk weekend. Je moet dit natuurlijk wel goed organiseren en dat hebben we gedaan. Er is een lange voorbereiding aan vooraf gegaan. De toverwoorden daarbij zijn geweest: trein en fiets!”

“Wat een unieke beelden zijn er van die stoet in het oranje uitgedoste fans lopend vanaf het station en fietsend vanuit alle hoeken de wereld over gegaan”, geniet hij nog na. “Zandvoort is de enige badplaats in Nederland met een eigen treinstation. Als men hier nu goed over na gaat denken in de regio en daar maximaal op gaat inspelen, betekent dit een enorme impuls voor Zandvoort als kwalitatieve badplaats.”

Middelpunt van belangstelling

Sommige ondernemers in het dorp haalden omzetten waar ze lange tijd niet meer van hadden kunnen dromen. Zandvoort moet nu op alle vlakken doorpakken, adviseert Van Overdijk. “Zandvoort staat nu en in de komende jaren in het middelpunt van de belangstelling. Vanuit de hele wereld zal men hier volgend jaar weer bij willen zijn. Ik zou zeggen: gemeente, ondernemers, bewoners, pak jullie kansen en dan ben ik ervan overtuigd dat Zandvoort hier voor de komende 20 jaar maximaal van zal kunnen profiteren”, besluit circuitdirecteur Van Overdijk.

Deel dit: