14 november 2022

Het gaat spoken op Sinterklaastoneel

Een negental leerkrachten van het Zandvoorts basisonderwijs gaan hun leerlingen verrassen met het toneelstuk ‘Het spook van Spechtenstein!’. Het is de 69e keer dat deze traditionele uitvoering rond het Sinterklaasfeest wordt vertoond. Zelfs in Nederland is deze langstlopende toneeltraditie uniek!

Na schooltijd repeteren de negen leerkrachten onder leiding van Jetteke Zwemmer hun rollen en ondertussen zijn enkele vrijwilligers al druk bezig met het bouwen van de decors. Het belooft weer een gezellige maar ook een spannende toneelvoorstelling te worden. De voorstellingen zijn in de ochtend en middag op donderdag 17 en vrijdag 18 november in theater De Krocht en is alleen bedoeld voor de leerlingen van de Zandvoortse basisscholen.

Spechtenstein

De voorstelling speelt zich af in kasteel Spechtenstein waar zomaar van alles en nog wat verdwijnt. De huisknecht Wratje is na het overlijden van zijn baron de beheerder van de kasteelsleutels. Het kasteel staat in de verkoop en er dienen zich meerdere kopers aan. En dan gebeurt er van alles. Er komt zelfs een fee aan te pas! Het belooft een spannende toneelvoorstelling te worden en misschien is er wel tot slot een ‘Eind goed al goed?’.  

Wie het eerst komt…

Voor de nieuwsgierige supporters is er een mogelijkheid om dit unieke Sinterklaastoneel ook mee te maken en wel op vrijdagavond 18 november in theater De Krocht, aanvang 20.00 uur. Deze voorstelling wijkt vaak ‘iets’ af van wat de kinderen te zien krijgen. Veel grappen en grollen zullen tijdens deze speciale avond de revue passeren en het zal er beslist gaan spoken. Voor het publiek is de voorstelling gratis toegankelijk. Stuur een mail naar wendy.jacobs@twijs.nl voorzien van naam en het aantal kaarten. Wees er snel bij want vol = vol.  

Deel dit: