13 november 2021

Hert doodgeschoten na aanrijding op Zeeweg

Terwijl Zandvoorter Willem van der Sloot er al wekenlang op aandringt om zo snel mogelijk een hoog hekwerk langs de Zeeweg te plaatsen, werd vanavond wederom het bewijs geleverd waarom dat zo belangrijk is. Voor de vierde keer in vier weken is een hert aangereden. Het dier heeft de klap niet overleefd.

Het ging zaterdagavond weer mis op de Zeeweg. Rond half negen is ter hoogte van restaurant De Bokkedoorns wederom een hert aangereden. Het dier was nog wel in leven maar was zodanig verwond dat een medewerker van Faunabeheer het damhert heeft doodgeschoten waarna deze door de medewerker is meegenomen. De schade aan de auto was dermate groot dat er een bergingsbedrijf aan te pas moest komen om het voertuig af te slepen. De bestuurster van de auto kwam met de schrik vrij.

PVV Zandvoort heeft het Zandvoortse college opgeroepen om met de verantwoordelijke partijen aan te moedigen tot actie. De Zeeweg is een provinciale weg en ligt in Bloemendaals grondgebied. De provincie en de gemeente zijn dus verantwoordelijk voor de veiligheid op deze weg. Omdat het verkeer dat van deze weg gebruik maakt vrijwel altijd bestemmingsverkeer van of naar Zandvoort is, vindt PVV-voorman Marco Deen dat de gemeente Zandvoort ook een verantwoordelijkheid heeft. Hij roept het college daarom op om de verantwoordelijke overheden te doordringen van de noodzaak om snel met oplossingen te komen.

Deen refereert ook naar een eerdere brief die ze in juli 2020 naar het college hebben gezonden. Dit was naar aanleiding van een bezoek op locatie van de burgemeesters van Zandvoort en Bloemendaal langs het spoor, waar ook regelmatig ongelukken gebeuren door herten die de rails oversteken. Destijds werd gemeld dat ProRail hierover zou worden aangeschreven maar wat daar uit is gekomen is niet bekend.

Deel dit: