5 juni 2020

HEMA Zandvoort viert 50-jarig jubileum

Deze maand bestaat de Zandvoortse HEMA 50 jaar en dat zal de zaak niet ongemerkt voorbij laten gaan. Eén van de projecten waarmee dit heugelijke feit gevierd zal worden, is het zogenoemde HEMA Museum. In de winkel zullen drie glazen vitrinekasten worden ingericht met artikelen en andere memorabilia uit de rijke 94-jarige geschiedenis van het HEMA-concern.

“Zolang als ik me herinner zijn we al bezig met het verzamelen van oude herinneringen uit het HEMA verleden. Nu staan ze nog in twee vitrines boven in onze kantine maar die zullen volgende week verhuizen naar de winkel. En daar komt nog een derde kast bij, speciaal bedoeld voor artikelen die we hopen te ontvangen vanuit de Zandvoortse bevolking”, aldus eigenaar Theo van der Laan.

Hij roept daarom iedereen op om minimaal 20 jaar oude artikelen uit het HEMA-assortiment naar de winkel te brengen en in ruil voor een taartje bij de kassa of één van de medewerkers in te leveren. Niets is te gek, zelfs oude zakjes of tasjes zijn welkom. Doe er wel een kaartje bij met naam, adres en telefoonnummer, want de tien origineelste inzendingen winnen een kunstwerk van de bekende Zandvoortse kunstenares Marianne Rebel. Speciaal voor deze jubileumactie beschilderde zij tien boodschappentassen. Meer over de verjaardag van de HEMA in de Zandvoortse Courant van donderdag 11 juni.

Deel dit: