12 mei 2021

Help mee en maak Zandvoort groener

Door tegels te verwijderen uit de tuin of langs de gevel en daar voor in de plaats plantjes te planten komt er meer groen in Zandvoort. Dit zorgt voor een betere afvoer van (regen)water en afkoeling tijdens warme dagen, trekt vogels, bijen, vlinders en andere insecten en zorgt voor meer biodiversiteit.

In Nederland zijn er teveel versteende tuinen. Zandvoort staat zelfs op de vierde plaats in de top vijf van meest versteende gemeenten van de provincie Noord-Holland. Dit blijkt uit cijfers van Cobra Groeninzicht, een ingenieursbureau dat het percentage verstening van tuinen onderzocht. Gelukkig is er dus veel ruimte voor verbetering.

Tegels eruit en plantjes erin

Gemeente Zandvoort en Spaarnelanden slaan de handen daarom ineen en besteden hier komende week extra aandacht aan. In ruil voor de tegels die u weghaalt om een tuintje te maken, krijgt u plantjes. Aanmelden hiervoor kan bij Spaarnelanden van maandag 17 t/m donderdag 20 mei. Kijk op www.spaarnelanden.nl/groener voor het aanmeldformulier, alles over geveltuintjes, tips en tricks en meer informatie.

Heeft u hulp nodig?

Helpt u graag mee, maar heeft u behoefte aan hulp bij het aanleggen van een (gevel)tuintje of tuinonderhoud in het algemeen? Kijk eens op de website van De Verbeelding. Voor Zandvoorters met een ZandvoortPas zijn deze diensten zelfs gratis. Er is veel interesse in deze dienst van De Verbeelding, dus neem op tijd contact op.

Deel dit: