23 oktober 2021

Help mee aan onderhoud in Zuidduinen

Sinds een aantal jaren gaan de vrijwilligers van Stichting Vrienden van de Zuidduinen eens per jaar het duingebied in om onderhoud te plegen. Na een coronapauze van twee jaar wordt deze Natuurwerkdag op zaterdag 6 november weer opgepakt en iedereen is uitgenodigd om mee te helpen.

Met medewerking van duinbeheerder Waternet, steken de natuurliefhebbers de handen uit de mouwen. De jaarlijkse Natuurwerkdag in de Zuidduinen zal in het teken staan van het weghalen van Exoten en het opruimen van Zwerfvuil. Waternet heeft samen met de stichting Vrienden van de Zuidduinen goed in kaart gebracht waar alle klussen te doen zijn. Wie mee wil helpen is van harte welkom, want er is genoeg te doen.

De inloop is om 09.45 uur aan de Frans Zwaanstraat (bij het Zwanenmeertje) en tot uiterlijk 15.00 uur zullen de natuurwerkers doorgaan. Waternet zorgt voor begeleiding, uitleg, koffie en thee en eventueel soep tijdens de lunch, gereedschappen en werkhandschoenen. Deelnemers zorgen zelf voor lunch, werkkleding en stevige schoenen. Ervaring is niet nodig, enthousiasme des te meer!

Deelname is gratis. Aanmelden kan via www.natuurwerkdag.nl.

Deel dit: