25 oktober 2022

Help mee aan onderhoud in de Zuidduinen

Nu we in het najaar zijn beland is het hoog tijd voor de vrienden van de Zuidduinen om, in samenwerking met Waternet, onderhoud te plegen in de Zandvoortse Zuidduinen. Dat gaan ze doen op zaterdag 5 november, de jaarlijkse nationale Natuurwerkdag, en iedereen is welkom om mee te helpen.

“We gaan naast ongewenste exoten ook opkomende populieren en esdoorns weghalen en natuurlijk het zwerfvuil opruimen dat toch altijd ‘per ongeluk’ wordt achtergelaten”, vertelt Roy ten Wolde namens de Stichting vrienden van de Zuidduinen. Iedereen, ook met honden, is van harte welkom om mee te helpen, “in het bijzonder alle gebruikers en wandelaars die vaak in dit mooie stukje duin vertoeven.”

De groep vrijwilligers verzamelt om 09.45 uur bij het Zwanenmeertje aan de Frans Zwaanstraat. Daar staat net als voorgaande jaren een schaftkeet van Waternet als centraal punt. Waternet zorgt ook voor voldoende gereedschappen en werkhandschoenen. Deelnemers wordt geadviseerd om geschikte werkkleding en stevige schoenen aan te trekken. Nadat van 10.00 tot ca. 13.00 uur zal worden gewerkt aan het duin, wordt de dag afgesloten met een kop soep, koffie, thee en wat lekkers.

Meld je snel aan via www.natuurwerkdag.nl. Deelname is gratis. Ervaring is niet nodig, enthousiasme des te meer!

Deel dit: