19 maart 2020

Heineken Formula 1 Dutch Grand Prix wordt definitief uitgesteld

De Heineken Formula 1 Dutch Grand Prix gaat definitief niet door op 3 mei. De race is net als de GP’s van Barcelona en Monaco uitgesteld. Dat bevestigen het management van de koningsklasse en autosportfederatie FIA. De eerste race van het seizoen 2020 is nu die van Azerbeidzjan, in Baku op 7 juni.

De Formule 1 en FIA laten weten dat het seizoen na mei gestart wordt “als de situatie veilig is”. Op donderdag vond er al overleg plaats met de teambazen over de invulling van de kalender en het naar verwachting met een jaar uitstellen van de nieuwe regels in de Formule 1, die in 2021 zouden ingaan.

Woensdag werd al besloten dat de verplichte zomerstop, normaliter in augustus, nu een lentestop wordt. Dat betekent dat de fabrieken van de tien Formule 1-teams in de maanden maart en april drie weken dicht moeten. Dat biedt dan weer ruimte op de kalender, om in augustus races in te kunnen halen. Mogelijk kan dan de Heineken Formula 1 Dutch Grand Prix gereden worden, hoewel dat wel voor veel extra problemen zal gaan zorgen. In het hoogseizoen verwelkomt Zandvoort heel veel strandgasten en zijn veel hotels al volgeboekt met toeristen die niet voor de Formule 1 komen. Maar dat is voor latere zorg… 

Kaarten blijven geldig
DGP maakte donderdag ook bekend dat kaarten geldig blijven. “Alle toegangskaarten blijven geldig voor een nieuwe datum. Kaarthouders hoeven dus niet opnieuw mee te doen met een loting of in de wachtrij voor een webshop. Toegang tot de F1 Heineken Dutch Grand Prix is voor deze groep gegarandeerd. Indien kaarthouders op een nieuwe datum echt niet kunnen, dan kunnen ze conform de voorwaarden hun ticket annuleren en het bedrag terugkrijgen. Meer informatie over het terugbetalen zullen wij verstrekken naar de tickethouders nadat er duidelijkheid is over een datum vanuit Formula One Management en de FIA”, aldus de verklaring.

Deel dit: