2 februari 2022

Haalbaarheidsonderzoek naar vaste kiosken voor standplaatshouders

Woensdagmorgen werd door wethouder Raymond van Haeften en het bestuur van Standplaats Vereniging Zandvoort een intentieovereenkomst ondertekend die de weg vrijmaakt voor een haalbaarheidsonderzoek naar de transformatie van standplaatsen naar kiosken. Standplaatshouders willen al geruime tijd hun mobiele nering graag inruilen voor een vaste.

In 2017 hebben de standplaatshouders de gemeente voor het eerst via een brief hiervan op de hoogte gesteld. Meerdere wettelijke bepalingen stonden en staan de langgekoesterde wens van de standplaatshouders echter in de weg. Wel zijn er sindsdien verschillende verkennende gesprekken tussen gemeente en standplaatshouders geweest en beide partijen zijn het erover eens dat er kansen liggen.

Het onderzoek zal zich in eerste instantie concentreren op de financiële, juridische en technische haalbaarheid van het plan, waarna de stedenbouwkundige en ruimtelijke randvoorwaarden worden bepaald en ook een uitgebreid participatieproces opgestart. Namens het bestuur van Standplaats Vereniging Zandvoort werd de overeenkomst ondertekend door voorzitter Arlan Berg en John van Dam van Fish + More. In de Zandvoortse Courant van volgende week donderdag leest u meer over de inhoud en achtergronden van het haalbaarheidsonderzoek en vervolgproces.

Deel dit: