22 februari 2021

Grote rol voor ondernemers bij organisatie side events Formule 1

Sander ten Bosch (1969) is kortgeleden aangesteld als interim-directeur-bestuurder van Stichting Zandvoort Beyond; de nieuwe organisatie die verantwoordelijk is voor de side events in aanloop en tijdens de Dutch Grand Prix. Hij zal die functie bekleden totdat er een raad van toezicht is benoemd en een definitieve directeur-bestuurder is gevonden.

Ten Bosch is sinds 2014 betrokken bij de organisatie van het TT Festival in Assen; aanvankelijk als projectleider in dienst van de gemeente Assen en sinds 2019 als directeur-bestuurder van de zelfstandige stichting TT Week Assen. Het organisatiemodel van deze stichting heeft als voorbeeld gediend voor Stichting Zandvoort Beyond. Het is dus geen toeval dat Sander ten Bosch voor de tijdelijke functie in Zandvoort werd gevraagd. Hoe is dat contact tot stand gekomen? “Verleden jaar heb ik op verzoek van Circuit Zandvoort een presentatie gegeven over de organisatie van het TT Festival. Vervolgens ben ik in contact gebracht met de gemeente.”

Exploitatie door strandpachters

De plannen voor de side events zijn minder ambitieus dan verleden jaar toen er een complete feestmaand op het programma stond. “Nee, dat is onder de huidige omstandigheden uitgesloten. We gaan ons in eerste instantie concentreren op de donderdag, vrijdag en het raceweekend. De podia met livemuziek zullen gesitueerd zijn op het Badhuisplein, Raadhuisplein en in de Haltestraat. De boulevard zal vooral in het teken staan van de ‘fan-beleving’. Dan moet je denken aan race-gerelateerde stands en presentaties van onder meer de deelnemende teams, merchandising etc. Daar tussendoor mogelijk nog attracties en het liefst ook voedselkraampjes die als het aan mij ligt, worden geëxploiteerd door strandpachters. In het algemeen zal zoveel als mogelijk worden samengewerkt met de Zandvoortse ondernemers.”

Tijd begint te dringen

“Gesprekken met de gemeente en de veiligheidsregio over de vergunning beginnen al volgende week. Dan kunnen we al het een en ander afstemmen en krijgen we advies, zodat de partijen medio mei bij het indienen van de definitieve vergunning niet worden verrast. De race op 5 september lijkt misschien nog ver weg, maar de tijd begint te dringen. Vandaar dat er niet kon worden gewacht op de formele oprichting van de stichting en dat ik ben gevraagd als interim-directeur.”

Piet Bom

Deel dit: