9 augustus 2021

Groot compliment voor zeer schoon Zandvoorts strand

Bij de verkiezing van het schoonste strand van Nederland heeft Zandvoort de hoogste waardering van vier sterren gekregen van de jury en inspecteurs. Vorig jaar ontving Zandvoort nog drie sterren. De winnaar van 2021 werd het strand van Sluis in Zeeland, dat met een rapportcijfer van 9,8 het hoogste scoorde.  

Tijdens de inspecties voor het schoonste strand keurden de inspecteurs in totaal 95 opgangen en stranden van 147 strandpaviljoens langs de hele Nederlandse kust. Alle locaties werden vier keer bezocht om een compleet beeld te krijgen. Ruim 80% van de kustgemeenten behaalden de maximale beoordeling van 4 sterren voor de schone stranden. Ook uitzonderlijk drukke stranden zoals Noordwijk en Zandvoort behaalden deze beoordeling!

Pluim

Jury en inspecteurs waren tevreden over de kwaliteit en schoonheid van de kust. Ondanks de bijzondere uitdagingen die de coronacrisis hebben opgeleverd, zijn de waarderingen hoog. Hoofdinspecteur Aad de Bloois vermeldde nog apart zijn bewondering voor de ondernemers langs de kust: “Het is in de coronatijd erg zwaar geweest voor paviljoenhouders. Ik vond het indrukwekkend te zien dat ze de energie vinden zich onverminderd in te zetten voor een schone kust. Het besef dat ze in de natuur ondernemen is echt ingedaald bij de ondernemers en ze nemen hun verantwoordelijkheid om alles perfect bij te houden. Die inzet voor een schone kust, ondanks alle ondernemerspijn, vind ik een groot compliment waard.”

Titel ‘Zeer schoon strand’ voor Zandvoort
Deel dit: