30 september 2021

Groen licht voor renovatie van theater De Krocht

De kogel is door de kerk; het theatergebouw De Krocht wordt eindelijk gerenoveerd. Het voormalige r.k. kerkgebouw heeft dringend groot onderhoud nodig en daarnaast is er ook behoefte aan extra multidisciplinaire ruimte.  

Met een amendement uit juni 2020 zijn de plannen om het theater te moderniseren voor laagdrempelig multifunctioneel gebruik in gang gezet. In samenspraak met de gebruikers, de uitbater Theo Smit en met in achtneming van toekomstige gebruikers, zijn alle mitsen en maren van het voorontwerp van Veldtman Rietbroek architecten bekeken.

Bouwkundig zal zowel aan de buitenzijde (gevel en dak) als aan de binnenzijde grote renovatiewerkzaamheden worden uitgevoerd. Installatietechnisch zullen ook de elektra en de luchtbehandeling sterk verbeterd moeten worden. Het hele plan gaat ruim 1 miljoen euro kosten en wordt deels gefinancierd uit de SIA (Strategische Investerings Agenda).

In de aankomende editie van De Zandvoortse Courant zal de indeling en de modernisering van het gemeentelijk monument theater De Krocht verder worden toegelicht.

Deel dit: