2 januari 2020

Gratis ter kennismaking: Mountainbike KidsRide

Voorafgaand aan de 4-uurs endurance mountainbikerace van 18 januari op en rond het circuit zal er een evenement voor de jeugd plaatsvinden. Vereniging Dunebikers, Versteege Wielersport en Mountainbiken in Zandvoort (MTBiZ) hebben met steun van Circuit Zandvoort en Gemeente Zandvoort (Zandvoortse Sportraad) de Mountainbike KidsRide voor de Zandvoortse jeugd georganiseerd.

Feitelijk is het een workshop waarbij kinderen vanaf 8 jaar (minimale lengte 1.30 cm) onder begeleiding van ervaren rijders de beginselen van het mountainbiken wordt bijgebracht en ze kennis te laten maken met het prachtige parcours van De Dunebikers. Mountainbikes en helmen worden gratis ter beschikking gesteld! Deelnemers mogen echter ook hun eigen mountainbike en/of begeleiding meenemen.

Momenteel is de ATB baan van De Dunebikers gesloten vanwege de werkzaamheden voor de aankomende Grand Prix. Zaterdag 18 januari wordt dus tevens de onofficiële heropening, waarbij het parcours voor de gelegenheid deels over het vernieuwde circuit zal lopen. Start en finish zijn bij het duinpaviljoen Founders-Lounge van waaruit men een 360 graden uitzicht heeft over het parcours.

Er wordt tweemaal gestart. De eerste sessie duurt van 12.15 tot 13.15 uur, de tweede van 13.30 tot 14.30 uur. Deelnemers en aanwezigen zijn van harte welkom om daarna de start van de 4-uurs endurance mountainbikerace bij te wonen. Aanmelden en het reserveren van mountainbikes is noodzakelijk. Dat kan via www.mountainbikeninzandvoort.nl.

Deel dit: