16 augustus 2022

Gratis sporten voor ZandvoortPas houders

Goed nieuws voor minima in de gemeente Zandvoort. Maandag 15 augustus is de pilot ‘Sportaanbod voor ZandvoortPas houders’ van start gegaan. Zeven verenigingen en twee commerciële sport-aanbieders bieden ZandvoortPas houders aan om gratis te komen sporten. Het initiatief komt voort uit het Sportakkoord Zandvoort en heeft als doel sporten bij clubs en verenigingen voor iedereen in Zandvoort mogelijk te maken.

Dankzij negen Zandvoortse sportaanbieders, het Sportakkoord Zandvoort, het coronaherstelfonds en de inspanningen van Team Sportservice Zandvoort is de pilot tot stand gekomen. Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar is er het Jeugdfonds Sport Cultuur, waarmee een sportabonnement of contributie betaald wordt. Voor 18plussers was in de gemeente Zandvoort nog geen mogelijkheid om sporten bij een sportclub of vereniging mogelijk te maken voor mensen met een kleine portemonnee. Daar is nu verandering in gekomen.

Wethouder Carree van sport: “De ambitie uit het lokale Sportakkoord dat ZandvoortPas houders net als iedereen de mogelijkheid biedt lid te worden van een sportclub of vereniging is werkelijkheid geworden. Samen sporten is goed voor het lichaam en de geest en helpt je gemotiveerd te blijven. Op deze manier wordt verenigd sporten toegankelijker voor onze inwoners.”

Sporten bij sportclubs of verenigingen

Bijna iedereen kan de deur uit gaan en een rondje hardlopen of lekker door de duinen fietsen. Maar goede faciliteiten en vooral het sociale aspect van samen sporten zijn belangrijk om meer om in beweging te komen. Een abonnement van een sportschool of lidmaatschap van een vereniging kost al snel enkele honderden euro’s per jaar, iets waar in veel huishoudens geen geld voor is. En dat terwijl juist sporten en bewegen gezond maakt en mensen lekkerder in hun vel laat zitten.

“In ons coalitieprogramma staat dat voor iedereen deelname aan de maatschappij belangrijk is. Ook zien wij dat (verborgen) armoede kan lijden tot gezondheidsproblemen. Daarom zijn we erg enthousiast over dit programma. Het draagt bij aan de fysieke en mentale gezondheid van mensen met een kleine beurs en het vergroot de sociale omgeving door het lidmaatschap van een vereniging of sportclub”, aldus wethouder Gert-Jan Bluijs die zorg en welzijn in zijn portefeuille heeft.

Gevarieerd sportaanbod

Op jouw.teamsportservice.nl/zandvoort/zandvoortpas staat het sportaanbod van de deelnemende instanties. Dat zijn Buddha Gym, Healthclub Zandvoort, SV KennemerRand, SV Zandvoort Tennis, The Fit Academy, The Dance Academy, Basketbalvereniging The Lions, Hockeyclub ZHC en Zwemgroep Spaans. Als ZandvoortPas houder kun je rechtstreeks bij de sportclub of vereniging contact opnemen en jezelf op vertoon van een geldige ZandvoortPas inschrijven. Het lidmaatschap of abonnement is voor maximaal zes maanden. Je kunt als ZandvoortPas houder daarna zelf een verlenging aanvragen.

“We zijn trots en dankbaar dat deze sportaanbieders met ons dit traject zijn aangegaan en zorgen voor meer toegankelijkheid van verenigd sporten voor minima” aldus Danny Pieterse van Team Sportservice Zandvoort. Tot slot doet hij nog een oproep: “Sportaanbieders die geïnspireerd zijn door dit programma en willen aanhaken kunnen zich bij ons melden.”

Deel dit: