6 mei 2022

Gratis plantjes in ruil voor stoeptegels

Ook dit voorjaar kunnen inwoners van de gemeente Zandvoort weer gratis stoeptegels inruilen voor plantjes. Iedereen die zich vóór 22 mei online aanmeldt via spaarnelanden.nl/groener kan meedoen aan deze actie. Wel geldt: op is op, dus wees er snel bij!

Draag jij ook bij aan een groenere leefomgeving in de gemeente Zandvoort? Dat kan al heel eenvoudig door stoeptegels te verwijderen en plantjes te planten. Dit zorgt voor een betere afvoer van (regen)water en afkoeling tijdens warme dagen, trekt vogels, bijen, vlinders en andere insecten aan en zorgt voor meer biodiversiteit.

Actievoorwaarden

Als je mee gaat doen aan deze actie haal je tegels weg uit je tuin of langs je gevel en plaats je er plantjes voor terug. Die krijg je gratis van Spaarnelanden. Nadat je je hebt aangemeld, neemt Spaarnelanden contact met je op voor een afspraak om jouw tegels op te halen en de plantjes te bezorgen.

Je kunt minimaal een halve vierkante meter (0,5 m2) en maximaal twee vierkante meter (2 m2) aan tegels omruilen. Per vierkante meter ontvang je vier plantjes, met een maximum van 8 plantjes per huishouden. De afmeting van een stoeptegel is 30 x 30 cm.

Belangrijk om te weten: Spaarnelanden neemt alléén de tegels mee die je uit je tuin of langs de gevel hebt gehaald voor deze actie. Dit is dus maximaal twee vierkante meter aan tegels per huishouden.

Aanmelden

Het aanmeldformulier vind je op spaarnelanden.nl/groener. Er zijn drie verschillende soorten plantjes beschikbaar, waarvan je één soort kunt kiezen zolang de voorraad strekt. Je kunt je keuze aangeven op het aanmeldformulier aangeven.  Tot en met zondag 22 mei kun je je voor deze actie aanmelden.

Deel dit: