6 juli 2020

GP van Oostenrijk live gevolgd via drive-in op circuit

Circa 100 racefans hebben de eerste Formule 1 race van 2020 live vanaf Circuit Zandvoort bekeken. Naast de baan was een mega groot podium opgebouwd waarop de GP van Oostenrijk live te volgen was vanuit de eigen auto.

Er konden 50 auto’s worden geparkeerd in deze speciale, door Heineken gesponsorde drive-in. Ongeveer de helft van de beschikbare plaatsen was vergeven aan zorgmedewerkers, die daarmee een hart onder de riem werd gestoken voor hun goede werk van de afgelopen maanden. Voorafgaand aan de race werden zij via het grote scherm toegesproken door Max Verstappen. 

De stemming zat er goed in bij aanvang van de race. De meeste bezoekers hadden goede hoop dat Max Verstappen op z’n minst een podiumplek zou bemachtigen in Oostenrijk. Maar deze droom was binnen een kwartier voorbij, want al in de 11e ronde viel de Nederlander uit wegens technische problemen.

De zaterdagavond voorafgaand aan de eerste race van het Formule 1 seizoen, werd via sociale media een dj-set gestreamd van DJ Oliver Heldens die vanaf zijn werkplek hoog op het grote groene decor een feestje probeerde te bouwen voor iedereen die online had ingelogd.

Deel dit: