18 oktober 2021

Gift voor Liam naar Huis in de Duinen

Een gift van 2.000 euro was bestemd voor Liam. Maar omdat de baby zijn miljoenen kostende behandeling tegen SMA 2 inmiddels heeft gehad, is het bedrag geschonken aan het recreatieteam van Huis in de Duinen. Die gaan er nu leuke dingen mee doen voor de bewoners van het verzorgingshuis.

Zandvoorter Willem van der Sloot plukt ieder seizoen bramen, waar zijn vrouw vervolgens jam en sap van maakt. Dit wordt dan verkocht en de opbrengst schenken zij altijd aan een goed doel. Willem: “We wilden het dit jaar eigenlijk geven aan de stichting ‘Steun Liam tegen SMA’. Maar door de gift van een onbekende schenker, die het ontbrekende geld voor de behandeling van Liam ter beschikking stelde, hebben we in overleg met de ouders van Liam besloten een ander goed doel te zoeken en dat is het Huis in de Duinen geworden.”

Gudo d’Hont nam zaterdag de cheque namens het recreatieteam in ontvangst. “We zijn hier heel blij mee. We gaan er leuke dingen mee doen voor de bewoners. We willen het gaan besteden bij de ondernemers in het dorp, als dank voor hun steun aan Liam. Zo is de cirkel weer rond.”

Behandeling geslaagd

Baby Liam was met zijn ouders ook aanwezig bij de feestelijke middag in het Huis in de Duinen. Het gaat zo te zien heel goed met hem. Vader Pjotr: “Liam heeft een maand in een Pools ziekenhuis gelegen. Daar onderging hij allerlei onderzoeken alvorens hij de uiteindelijke behandeling kreeg. Het infuus inspuiten duurde maar dertig minuten. Dat was het eigenlijk. Het lek is nu letterlijk gedicht, waardoor hij zelf weer eiwitten kan aanmaken. Nu ondergaat hij in Heliomare de noodzakelijke revalidatie. En dat gaat tot nu toe voorspoedig.” Natuurlijk waren alle ogen op de kleine gevestigd. Liam vond het allemaal prima.  

Bij deze bijeenkomst werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om de mensen achter Team Liam, zonder wie dit alles niet was bereikt, te bedanken in de vorm van een bloemetje. Burgemeester David Moolenburgh, die helaas niet zelf aanwezig kon zijn, had een lieve brief geschreven waarin hij zijn bewondering uitspraak voor de enorme inzet van iedereen in het dorp.

Deel dit: