8 juni 2021

Gezocht: Grand Prix herinneringen

In aanloop naar de Dutch Grand Prix willen we in de Zandvoortse Courant ruimte vrijmaken voor Zandvoorters die in het verleden een of meerdere Grand Prix bij hebben gewoond en daar prachtige verhalen over kunnen vertellen.

Zoals het er nu naar uitziet gaat het in september echt gebeuren: de 30e Grand Prix van Zandvoort. Vorig jaar moest die vanwege de coronapandemie worden afgelast, maar lijkt het erop dat corona geen spelbreker zal zijn en dat het spektakel doorgaat. En ook nog eens met volle tribunes!

Uw herinneringen

Van 1952 t/m 1985 was het Zandvoortse circuit jaarlijks het decor van de Grand Prix Formule 1. Tijdens die dertig jaar is er van alles gebeurd; van spectaculaire races tot dramatische gebeurtenissen. Er doen prachtige verhalen de ronde over jongens en meisjes die in die periode het hele circus van nabij hebben meegemaakt. Ze kropen onder de hekken door en ze wisten tot de coureurs door te dringen om een handtekening te scoren. Het was ook een sport om de suppoosten om te kopen met een gulden om binnen te komen.

Weet u over de Grand Prix leuke verhalen te vertellen en heeft u daar ook prachtige foto’s van, zoek dan contact met onze redactie. Dan zorgen wij er voor dat uw herinnering weer levend wordt. Reacties kunt u sturen naar kees@zandvoortsecourant.nl.

Deel dit: