12 augustus 2021

Gezocht: ambassadeurs van Zandvoort

Toeristen die Zandvoort voor het eerst bezoeken een warm welkom geven. Dat is wat Zandvoort wil bereiken met het inzetten van ‘City Hosts’. Er wordt een oproep gedaan aan betrokken Zandvoorters die zich vrijwillig willen inzetten voor deze dankbare taak.

Het project is tot stand gekomen door een samenwerkingsverband van de Actiewerkgroep Centrum, Zandvoort Marketing en de gemeente. Het inzetten van gastheren en -vrouwen om toeristen welkom te heten in Zandvoort, zal een meerwaarde geven aan de kwaliteit van Zandvoort als badplaats. De bezoekers kunnen van alles vragen aan de City Hosts: van de weg naar het strand, waar een pinapparaat is, waar je lekker kunt eten, tot aan welke activiteiten er op dat moment zijn.

De organisatie is op zoek naar trotse inwoners die gastvrijheid hoog in het vaandel hebben. Kennis van het dorp en graag en makkelijk in contact komen met mensen (ook in het Duits en Engels) staan daarbij voorop. De City Hosts worden gezien als de ambassadeurs van Zandvoort. Het doel is het verhogen van de gastvrijheid. De Hosts zullen, bij beschikbaarheid, vooral worden ingezet rond het stationsgebied, de boulevards en het centrum. Ondanks dat het om een vrijwilligersfunctie gaat, staat er wel een kleine attentie tegenover.

De regie van het City Hosting project is in handen van Yanthe Otto, onder andere bekend van het Zandvoorts Museum. Wie meer wilt weten over de voorwaarden of zich direct wil aanmelden, kan haar bereiken via y.otto@zandvoortsmuseum.nl. Bij voldoende animo wordt het weekend van 21 en 22 augustus een pilot gehouden. Dat is dan een test om het plan verder uit te werken voor 2022.

Deel dit: