19 september 2021

Geweldig resultaat voor zieke Liam

Dorpsgenootje Liam die de ernstige spierziekte SMA (Spinale musculaire atrofie) heeft, kreeg op vrijdag 10 september in een Pools ziekenhuis eindelijk het dure medicijn Zolgensma (kosten 2 miljoen) toegediend. Door vele donaties en de fantastisch schenking van een anonieme gever kon deze behandeling aan Liam gegeven worden.  

Liam en zijn ouders Kate en Piotr blijven nog een aantal weken in Lublin (Polen) waar Liam voor controle in het ziekenhuis moet blijven. Daarbij blijft het gezin in een soort isolatie. Omdat de kleine Liam steroïden slikt mag hij beslist geen infectie oplopen dus wordt er geen enkele risico genomen. “Liam is wel een beetje moe na alles wat er de afgelopen week met hem is gebeurd maar hij is wel weer zijn blije persoontje”, laten zijn ouders weten.

Uiteraard zijn zij ontzettend gelukkig met de goede afloop en willen zij alsnog iedereen die op welke manier dan ook heeft geholpen, ontzettend bedanken. Zonder alle donaties en steun was deze behandeling niet tot stand gekomen.  

Deel dit: