3 september 2022

Gevoel van euforie tijdens tweede dag Dutch Grand Prix

De tweede dag van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix 2022 was volledig uitverkocht. Nadat de laatste vrije training van de Formule 1 rond het middaguur werd verreden, maakten de 105.000 toeschouwers en de coureurs zich op voor een enerverende kwalificatie.

Vooraf werd de spanning opgevoerd door DJ La Fuente en de verovering van pole position door Max Verstappen in de kwalificatie die daarop volgde, bracht de vele Nederlandse fans in extase.

Het mobiliteitsplan van de Dutch GP-organisatie werkt ook dit jaar optimaal. Zo is het grootste gedeelte van de 105.000 bezoekers met de trein of bus gekomen (42%) of met de fiets (37%). Vervoer met touringcar wint dit jaar aan populariteit met 10%. Hierdoor is Zandvoort tijdens de racedagen goed bereikbaar gebleven voor de inwoners en ander bestemmingsverkeer. Daarnaast wordt hierdoor bijgedragen aan de ambitie om de infrastructuur rondom het circuit zo duurzaam mogelijk te maken.

Fakkelincident als kleine smet

Robert van Overdijk, directeur Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix, is zeer tevreden: “Los van het feit dat ik persoonlijk erg enthousiast ben dat Max Verstappen weer zo’n fantastisch resultaat neerzet, ben ik ook heel tevreden over hoe de zaterdag is verlopen. Het incident met de fakkel, die tijdens de kwalificatie op het circuit belandde, is adequaat opgelost. Verder zat de sfeer er wederom goed in. En ik ben blij dat ons mobiliteitsplan werkt en mensen in grote getalen met duurzame vervoersmiddelen naar het circuit komen. Oranje is wat ons betreft ook groen. De focus op duurzaamheid is erg belangrijk voor ons en daar willen we graag voorloper in zijn. Op naar raceday morgen!”

Deel dit: