19 maart 2021

Gestolen elektrische fiets weer terug naar eigenaar

In onze omgeving zijn enige tijd geleden op 1 dag maar liefst 4 dure E bikes gestolen. De politie heeft de fietsen én de daders weten op te sporen en een van de gedupeerden haar fiets kunnen teruggeven.

De fietsen hadden een waarde van in totaal € 12.000. Door een goede samenwerking met de afdeling mobiel banditisme van politie Haaglanden, heeft de politie op de snelweg een bestelbus aan de kant kunnen zetten. De agenten hadden het vermoeden dat er gestolen goederen in het voertuig zouden zitten. Bij de controle bleek dit vermoeden helemaal juist te zijn! In de bestelbus stonden de 4 gestolen E-bikes uit Zandvoort.

Er werden direct 2 verdachten aangehouden. De daders waren al onderweg naar het buitenland met deze fietsen. In de bestelauto en later bij de doorzoeking in hun woning, werd nog een partij illegale sigaretten aangetroffen. Alle goederen zijn in beslag genomen. De daders hebben alleen al voor de illegale sigaretten een boete van € 5000 gekregen.

Alle fietsen zijn inmiddels weer terug bij hun rechtmatige eigenaar. Uit handen van de wijkagent Zandvoort heeft een gelukkige aangever haar E-bike terug gekregen.

Deel dit: