3 augustus 2022

Geslaagde pilot met zaalvoetbal in Blauwe Tram

Afgelopen week zijn Jongerenwerk Zandvoort en Team Sportservice Zandvoort samen een pilot begonnen met zaalvoetbal voor een groep jongeren in de leeftijdscategorie van 13 tot en met 17 jaar. Woensdagavond waren er meteen flink wat Zandvoortse jongeren afgekomen op de pilot, waarbij sport en ontmoeten centraal staan.

Het idee is volgens jongerenwerker Ali vanuit de jongeren zelf gekomen. Dat idee is verder uitgewerkt en zo is het gekomen dat nu in de zomerperiode wekelijks een uur wordt gevoetbald in de sportzaal van de Blauwe Tram. Vervolgens is samen met Team Sportservice gekeken naar wat nog meer haalbaar is. Want niet alleen bewegen is belangrijk maar ontmoeten is dat ook. “De gezonde leefstijl proberen we daarbij aan te moedigen”, zegt Ali.

Voor Team Sportservice is Wessel aanwezig, die zelf een sportachtergrond heeft en vanuit zijn werk het zaalvoetballen in goede banen probeert te leiden. Niet alleen hijzelf doet mee, maar ook jongerenwerkers Ali en Marieke zijn van de partij. Als laatste vult Kas de Vries, een echte voetballer die op hoog niveau heeft gespeeld, het drietal aan. Kas is ook in de Zandvoortse voetbalwereld geen onbekende, hij heeft in menig team gevoetbald op zowel het veld als in de zaal.

Plezier staat voorop, maar als het gelegenheidsviertal uit jongerenwerkers, Team Sportservice en De Vries in de zaal staan, worden er toch echt geen cadeautjes weggegeven. De jongerenwerkers zijn dik tevreden over de eerste avond van de pilot. Het geeft hen het gevoel dat er nog een aantal mooie avonden als deze zullen gaan volgen deze zomer. Wie mee wil doen kan zich aanmelden bij Jongerenwerk Zandvoort.

Jaap Koper

Deel dit: