1 juni 2021

Gertenbach College al langer helemaal open

Afgelopen maandag zijn de scholen in het voortgezet onderwijs landelijk weer helemaal open gegaan, voor zover dat mogelijk was. Vanaf komende maandag zijn de scholen zelfs verplicht om helemaal open te gaan. Dat zou dus ook gelden voor het Wim Gertenbach College in Zandvoort.

“Maar”, zo vertelde directeur Fred van Zanten vol trots, “bij ons worden de lessen al vanaf de meivakantie volledig op school gegeven.” En dat gaat volgens de directeur heel goed. “We hebben 174 leerlingen, verdeeld over negen klassen. Er zitten 19 kinderen per klas. De leerlingen blijven in het lokaal zitten, iedereen op een vaste plek, de leraren gaan van klas naar klas.” En dat werkt volgens de directeur prima. “Op die manier zijn het aantal bewegingen en contacten in de school tot een minimum beperkt.” Iedereen voelt zich daar volgens Van Zanten veilig bij.

Weinig thuisblijvers

De leraren zijn blij dat ze weer normaal les kunnen geven en de leerlingen zijn gelukkig dat ze weer naar school kunnen. Niet dat ze school allemaal zo leuk vinden, maar het is vooral fijn dat de jongens en de meiden weer bij elkaar zijn en normaal contact kunnen hebben. Weinig leerlingen zijn in deze periode thuis gebleven. Ook zijn er tot nu toe geen besmettingen geweest, al werd er niet getest. De school heeft inmiddels sneltesten binnen gekregen, die zo nodig gebruikt kunnen worden.

Inmiddels zijn de eindexamens achter de rug. Er hebben 36 leerlingen examen gedaan. Op 10 juni worden de uitslagen bekend. De leerlingen krijgen de uitslag volgens de gebruikelijke manier te horen, zoals de school dat altijd doet. “We gaan op huisbezoek en vertellen de kinderen thuis in het bijzijn van de ouders wat de uitslag van het eindexamen is. Ook in deze coronatijd gaan we dat gewoon weer doen”, aldus directeur Fred van Zanten.

Deel dit: