28 augustus 2021

Update over ontbrekende doorlaatbewijzen

De gemeente heeft vandaag laten weten dat er hard gewerkt wordt aan het verwerken van de doorlaatbewijzen. De verwachting is dat uiterlijk dinsdag alle documenten bij de inwoners zijn die tot op heden nog geen doorlaatbewijs hebben ontvangen maar daar wel recht op hebben.

Omdat er vorige week veel commotie ontstond door berichten dat er op sommige adressen meerdere doorlaatbewijzen waren geleverd, werden de mensen die nog geen document(en) bij de post hadden gekregen onrustig.

Iedereen die een mail heeft gestuurd en wacht op een reactie, heeft vrijdagavond een email ontvangen. Daarin staat o.a. antwoord op de meest gestelde vragen. In een aantal gevallen wordt gevraagd om een nieuw formulier in te vullen. Niet iedereen die geen doorlaatbewijs gekregen heeft, heeft contact met ons op genomen. Daarom gaat de afdeling ook dit weekend door met de inventarisatie van gebieden waar geen doorlaatbewijs bezorgd is. Deze worden ook uiterlijk maandag verstuurd.

Teveel doorlaatbewijzen ontvangen?

Op een aantal adressen zijn abusievelijk teveel doorlaatbewijzen bezorgd. Deze kunnen eventueel worden doorgegeven aan bijvoorbeeld buren of andere inwoners die nog geen doorlaatbewijs ontvangen hebben. “Zo helpt u uw buren en komen er ook niet teveel doorlaatbewijzen in omloop.”

Het te koop aanbieden van doorlaatbewijzen aan mensen buiten Zandvoort heeft gen zin, aldus de gemeente. Een doorlaatbewijs is namelijk geen parkeervergunning en zonder parkeervergunning kan tijdens de dagen van de Grand Prix nergens in Zandvoort betaald geparkeerd worden. Ook de bezoekersvergunningen zijn niet geldig. Daarnaast leidt het doorverkopen van doorlaatbewijzen tot ongewenste extra verkeersdruk in het dorp, wat voor niemand prettig is.

Uiteindelijk zou het dus nog net op tijd goed moeten komen.

Deel dit: