29 oktober 2020

Geen Nieuwjaarsduik in Zandvoort op 1 januari 2021

Er wordt komende nieuwjaarsdag geen Nieuwjaarsduik georganiseerd. Vanwege de pandemie is het niet mogelijk om een veilige duik te organiseren. Dat hebben de stichting Nieuwjaarsduik Zandvoort en de gemeente gezamenlijk besloten. Zij doen ook een dringende oproep om niet op eigen gelegenheid een duik te organiseren.

Hoewel de jaarwisseling nog even op zich laat wachten, is nu al besloten dat de Nieuwjaarsduik op 1 januari 2021 niet doorgaat. De duik in Zandvoort is een populaire traditie waar jaarlijks duizenden mensen aan meedoen. Om dit aan de hand van alle geldende coronamaatregelen veilig te kunnen organiseren, zag de organisatie niet zitten.  

Nu de Nieuwjaarsduik niet doorgaat zijn er ook geen reddingsdiensten aanwezig op 1 januari, die normaal gesproken zorgen voor de veiligheid van de nieuwjaarsduikers. Het wordt dan ook zeer dringend afgeraden om alsnog op 1 januari de Noordzee in te duiken. Dit zal namelijk zeker niet zonder risico zijn, gezien de lage temperatuur van het water en mogelijk gevaarlijke stroming.

De stichting hoopt, net als iedereen, op betere tijden waarin op een verantwoorde manier de duik kan worden georganiseerd, met de gebruikelijke kop snert achteraf. Op dit moment worden alternatieven overwogen. Mocht er toch nog iets kunnen gebeuren dan zal de organisatie dat tijdig laten weten.

Deel dit: