25 augustus 2020

Geen mondkapjes op Gertenbach, wel bij huisartsen

In het hele land zijn er steeds meer middelbare scholen die een mondkapjesplicht invoeren. In Zandvoort vooralsnog niet. Het Wim Gertenbach College volgt de landelijke richtlijnen van de overheid, het RIVM en de VO-raad. De Zandvoortse huisartsen stellen wel een verplichting in voor bezoekers van de praktijken. 

“Mondkapjes zijn niet verplicht op scholen en bij ons dus ook niet. Wanneer leerlingen of teamleden dit bij leswisselingen of in pauzes wel wensen te gebruiken is dat natuurlijk geen probleem. In de les worden geen mondkapjes gebruikt onder andere voor een goede communicatie tussen docent en leerling”, aldus directeur Fred van Zanten.

Wel bij huisartsen
Vorige week werd een flinke stijging van het aantal nieuwe besmettingen in Zandvoort gemeld. Dinsdag lieten de nieuwe cijfers van het RIVM zien dat het aantal nieuwe besmettingen weer iets is afgenomen. Desalniettemin hebben de Zandvoortse huisartsen gezamenlijk besloten tot een mondkapjesplicht in alle praktijken. Zie de aankondiging elders in deze krant.

Deel dit: