15 juli 2020

Geen geluk met de beeldenroute van Marlène Sjerps

Langs de boulevard is sinds vorig jaar een serie bronzen beelden van Marlène Sjerps te bewonderen. De beelden van deze Zandvoortse kunstenares zijn echter momenteel de dupe van verkeerde aandacht. Na enkele vernielingen is nu een van haar beelden zelfs ontvreemd!

In het tijdpad van dinsdagmiddag naar woensdagochtend 15 juli is op het Van Fenemaplein het beeld ‘La Doña Quichotta de la Mancha’ van haar sokkel getrokken en meegenomen.

Het beeld La Doña werd eind maart tijdens werkzaamheden op haar vorige plek, bij het Badhuisplein, door een bulldozer beschadigd. Na herstel besloot de gemeente het beeld te verplaatsen naar het Van Fenemaplein, waar ook kunstwerken van andere kunstenars staan, zoals het ‘Mannetje van Verkade’. La Doña heeft sinds Hemelvaartsdag op dit ‘kunstplein’ staan pronken maar is nu dus ontvreemd.

De gemeente huurde voor twee jaar in totaal acht sculpturen van Sjerps om wandelaars te kunnen laten genieten van de beelden langs de boulevard. Kennelijk zijn er cultuurbarbaren die deze kunstuitingen niet kunnen waarderen. Uiteraard is er aangifte gedaan van de vermissing.  

Deel dit: