2 oktober 2020

Fotoboekwerk over corona-lockdown in Zandvoort

Fotografe Iris Planting maakte tijdens de lockdown-periode ruim 60 fotoshoots in Zandvoort. Een selectie hiervan heeft ze verzameld in het boekwerk ‘Social Distancy Scenes’ dat vanaf heden te koop is. Een deel van de opbrengst is voor Rode Kruis Zandvoort.

Opeens was het stil, opdrachten werden afgezegd en zat ze zonder werk thuis. Wat haar overkwam, overkwam natuurlijk nog veel meer mensen. Iris, die in Zandvoort woont en werkt: “Ik begon mij af te vragen wat er achter al die huisdeuren gebeurde. Ik deed een oproep, kreeg reacties en begon te fotograferen. Ik ontmoette politieagenten, hoteleigenaren, kunstenaars en vele anderen. Van jong tot oud fotografeerde ik. Vaak vanaf buiten, in de deuropening en vooral op afstand. Het is een hele mooie, intieme en bijzondere serie geworden.”

Het boekje ‘Social Distancy Scenes’ is voor € 18,95 te koop bij o.a. Bruna aan de Grote krocht. Daarnaast is een gesigneerd exemplaar te bestellen bij Iris Planting zelf via iris@dutchandfamous.com.

Over Iris Planting
Iris is sinds 1995 fotograaf en werkt voor alle grote magazines, diverse merken en reclamebureaus. Ze is vooral bekend van haar portretten van bekende en internationale celebrities. Zo heeft zij premier Rutte meermaals exclusief gefotografeerd, maar ook Bill Clinton, Al Gore, Paul Verhoeven en Cindy Lauper hebben voor haar lens geposeerd.
Bij haar sfeer- en lifestylefotografie speelt het strand van haar woonplaats Zandvoort altijd een grote rol. Zo heeft zij onlangs voor de komende Kunst10Daagse (inmiddels afgelast vanwege corona) een serie met Monique Klemann op het Zandvoortse strand gemaakt.

Deel dit: