19 april 2021

Formule 1 teams niet langs stiltegebied Noordvoort

Ook dit jaar mogen Formule 1-teams niet via het strand van Noordwijk naar Zandvoort reizen. De gemeente Noordwijk heeft bij voorbaat besloten niet mee te werken aan een vergunning. “Wij hebben de organisatie laten weten dat het doen van een vergunningaanvraag geen zin heeft. Een vergunning wordt niet verstrekt”, meldt de gemeente aan NH Nieuws.

Vorig jaar werd door Noordwijk nog wel toestemming verleend om via het strand naar Zandvoort te reizen. Echter vanwege de grote commotie die daardoor ontstond besloot de aanvrager, The Spot Events, om de vergunningaanvraag weer in te trekken.

De reden voor de weigering nu heeft te maken met de datum waarop de race wordt verreden. Vorig jaar was de race begin mei gepland en dat is altijd een heel drukke periode in de Bollenstreek. De bollenvelden staan dan in bloei en het was meivakantie. Daarom was een route via het strand een goed alternatief, vond de gemeente Noordwijk toen. Nu zal de race in september plaatsvinden en dan is het een veel rustigere periode. Dan kunnen de teams ook gewoon over de weg naar Zandvoort.

Parkeren

Voor het publiek heeft Noordwijk wel medewerking toegezegd. Bij Langevelderslag worden in het weekend van de Grand Prix 500 parkeerplaatsen gereserveerd voor circuitgangers, die vanaf daar per fiets naar Zandvoort kunnen. Het college van Noordwijk overweegt ook om een extra camping te openen voor dat weekend, maar alleen als alle accommodaties in Noordwijk vol zitten.

Deel dit: