2 september 2021

Formule 1-fans gaan voor ‘The Loudest Lap’

Het Oranjelegioen laat zich zondag 5 september tijdens de Dutch GP op Zandvoort massaal horen. De ruim 70.000 aanwezig fans gaan tijdens ‘The Loudest Lap’ zorgen voor een orkaan van geluid. Ook alle Zandvoortse circuitgangers worden opgeroepen om mee te doen.

‘The Orange Army’ is een begrip geworden in de Formule 1. Wereldwijd bezoeken de Nederlandse fans de Formule 1 races en telkens zorgen ze voor een feestje. Het ‘leger’ blies de Grand Prix zoals die van Oostenrijk en België nieuw leven in, maar ook ver buiten Europa maakte de wereld kennis met het Oranjelegioen.

Nu is het tijd voor Zandvoort, waar voor het eerst in 36 jaar weer een Grand Prix georganiseerd wordt. Zo’n 70.000 toeschouwers zullen aanwezig zijn tijdens de Dutch GP en gaan van zich laten horen tijdens ‘The Loudest Lap’, het luidste rondje in de geschiedenis van de F1.

Wat is het idee?

De fans schreeuwen de longen uit hun lijf en applaudisseren massaal tijdens de opwarmronde van de Dutch GP. Zo zorgen zij niet alleen voor een unieke sfeer en kippenvel op de armen bij de coureurs, ze gaan ook een record neerzetten: het luidste rondje in de Formule 1-historie. Hoe hard kan jij juichen?

Een orkaan van geluid zal neerdalen op Circuit Zandvoort waar de 70.000 toeschouwers Max Verstappen en de andere coureurs aan zullen moedigen. Het geluid zal bij diverse tribunes gemeten worden en op deze manier wordt het geluidsrecord tijdens een F1-race bepaald.

Zondag 5 september om 15.00 uur zal de Dutch Army van zich laten horen. De Oranjefans zullen zorgen voor een prachtige sfeer en beelden die de hele wereld overgaan tijdens de actie die wereldwijd bekend zal worden als ‘The Loudest Lap’.

Initiator van ‘The Loudest Lap’ is Ruud Dimmers, oprichter en eigenaar van het F1-platform RacingNews365.

Deel dit: