28 mei 2020

Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix uitgesteld naar 2021

Door de wereldwijde verspreiding van het coronavirus is de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix, zoals bekend, uitgesteld. De organisatie van de Dutch Grand Prix, heeft in samenspraak met de Formula One Management, moeten concluderen dat het niet meer mogelijk is om dit jaar nog een race met publiek te kunnen houden. Er is daarom besloten om de race definitief uit te stellen naar 2021. Alle toegangskaarten blijven geldig voor de nieuwe race.

Jan Lammers, sportief directeur van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix zei het volgende: “We waren helemaal klaar voor deze eerste race en dat zijn we nog steeds. Een ongelofelijke prestatie is geleverd met dank aan alle betrokken fans, bedrijven en overheden. De F1 heeft bij ons geïnventariseerd om zonder publiek de race dit jaar te laten plaatsvinden, maar we willen dit moment, de terugkeer van de Formule 1 in Zandvoort, graag samen vieren met onze racefans in Nederland. We vragen iedereen nog even geduld te hebben. Ik heb er 35 jaar naar uit moeten kijken, dus ik kan nog wel een jaartje wachten”.

Nieuwe datum
De eerste editie van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix vindt plaats in 2021. Formula One Management stelt samen met de autosportfederatie FIA de agenda op voor 2021 en daarmee ook de nieuwe datum van de Dutch Grand Prix. Zoals ieder jaar wordt de datum tegen eind 2020 bekend gemaakt door de FIA.

Tickets blijven geldig
Alle toegewezen tickets blijven geldig voor de nog te bepalen datum. De belangstelling van tickethouders en fans voor de Dutch Grand Prix in 2021 blijft groot. Voor de mensen die er onverhoopt niet bij kunnen zijn, is er uiteraard de mogelijkheid om hun geld terug te vragen.

Exclusieve DutchGP Club
Alle trouwe tickethouders worden beloond met exclusieve toegang tot de DutchGP Club. Als lid van deze club heeft men het recht om als eerste de zo gewilde tickets aan te schaffen voor de volgende edities van de Dutch Grand Prix. Verder ontvangen alle leden kortingen op diverse producten, maakt men kans op unieke experiences op Circuit Zandvoort en krijgt men ook als eerste toegang tot exclusieve content en events.

Bron: DutchGP

Deel dit: