12 juli 2021

Fight Cancer Summer Challenge

Net als in 2020 kunnen ook dit jaar veel fondsenwervende evenementen van Fight cancer niet doorgaan door de gevolgen van corona. Om alsnog zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek is de Fight Cancer Summer Challenge opgezet.

In Nederland krijgen meer dan 118.000 mensen per jaar kanker; dit zijn 13 mensen per uur. Alleen met meer onderzoek kunnen we toe naar een wereld met minder kanker.

Met de Fight Cancer Summer Challenge worden mensen uitgedaagd om tijdens de zomervakantie (tot en met 31 augustus) zoveel mogelijk gesponsorde kilometers te maken om kankeronderzoek te steunen. Deelnemers kiezen hun eigen uitdaging: hoeveel kilometers zij willen maken en hoe deze gemaakt worden (fietsend, lopend, zwemmend, surfend etc.), bepalen de deelnemers helemaal zelf. Via het Fight cancer-platform kan gemakkelijk een koppeling worden gemaakt met de sportapps Strava en Fitbit, maar het aantal kilometers kan ook handmatig bijgehouden worden. Vervolgens zetten deelnemers hun persoonlijke actiepagina op, waarmee zij in hun omgeving fondsen kunnen werven om geld op te halen voor kankeronderzoek. Voor elke kilometer die deelnemers binnen hun persoonlijke uitdaging niet halen, kiezen zij zelf een tegenprestatie, zoals 1 euro doneren aan Fight cancer voor elke kilometer die niet gemaakt is.

De fondsen die deelnemers werven gaan via KWF Kankerbestrijding naar een aantal door Fight cancer geselecteerde kankeronderzoeken. Bekijk hier welke onderzoeken Fight cancer momenteel steunt.

Deel dit: