7 augustus 2020

Fiets beschadigd door blokkeren van strandafgang

Voor de hulpdiensten in Zandvoort zijn het drukke dagen. Bij incidenten waar elke seconde telt, is het zaak dat zij ongehinderd hun werk kunnen doen. Dat geldt ook voor KNRM Zandvoort, dat bij alarmering binnen zo kort mogelijke tijd de reddingboot vanuit het boothuis naar zee vervoert om de boot te lanceren. Het is dan essentieel dat de bootcombinatie een vrije doorgang heeft richting zee.

Om de reddingboot van de KNRM vanuit het boothuis naar zee te brengen is een speciale, extra brede strandafgang beschikbaar die vrij moet blijven voor de bootcombinatie. Dit wordt met waarschuwingsborden en belijningen duidelijk aangegeven, maar helaas worden die nog al eens door strandgangers genegeerd waardoor de KNRM er vaak maar net langs komt. In sommige gevallen past het net niet en dan kan er schade ontstaan.

De eigenaar van de fiets op bovenstaande foto had zijn tweewieler op de strandafgang geparkeerd. Tijdens een uitruk van de KNRM werd zijn fiets geraakt door de ‘Seatrac’, het voertuig dat de reddingboot naar zee brengt. Helaas zal de schade voor rekening van de eigenaar van de fiets zijn. Toch is de KNRM niet blij met dit soort incidenten. Vandaar nogmaals een extra waarschuwing: plaats geen rijwielen op de strandafgang van de KNRM!

Deze extra brede strandafgang moet vrij blijven voor de KNRM maar wordt gehinderd door geparkeerde fietsen.

De KNRM plaatst labels op de fietsen om de eigenaren te waarschuwen. 

Deel dit: