1 september 2021

Extra AED voor KNRM Zandvoort

Om de hulpverlening nog beter te kunnen optimaliseren had station KNRM Zandvoort behoefte aan een tweede AED. Omdat het een behoorlijk kostbaar apparaat is, was er behoefte aan een financier en die werd gevonden in de Stichting Gebr. Schuhmacher. Maandag werd het levensreddende apparaat overhandigd.

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Op elk station van de KNRM in Nederland is standaard een AED aanwezig. In Zandvoort wordt deze bij iedere actie preventief meegenomen aan boord van de reddingsboot, maar de wens was om ook een exemplaar op het kusthulpverleningstoestel te hebben en zo ook bij een inzet op het strand te kunnen beschikken over een AED.

Ben Zonneveld is penningmeester van de stichting Gebroeders Paul en Max Schuhmacher, die is opgericht door deze twee broers die altijd een groot hart voor Zandvoort hebben gehad. De stichting beheert het vermogen dat afkomstig is uit hun nalatenschap. Er wordt hulp geboden aan inwoners van Zandvoort die in bijzondere omstandigheden materiële of financiële hulp goed kunnen gebruiken. Ondersteuning gaat altijd met goederen of het betalen van een rekening. Ook ondersteunt de stichting o.a. Pluspunt met kinderuitjes en jeugdwerk. Aanvragen kan men doen bij Sociaal Wijkteam, Pluspunt of via het formulier op de website www.stichtingpaulenmaxschuhmacher.nl onder het kopje ‘werkwijze’.

Maandagavond kwam Zonneveld naar het boothuis om namens de Stichting de AED officieel over te dragen aan de vrijwilligers van de KNRM.

Deel dit: