9 september 2020

Expositie van overleden kunstschilder Giuseppe Pietrarelli

Giuseppe Pietrarelli was een Italiaanse kunstschilder die de laatste drie jaar van zijn productieve leven doorbracht samen met zijn vrouw Elena in Zandvoort heeft doorgebracht. Vanaf zaterdag 12 september wordt een expositie van zijn werk tentoongesteld zijn atelier annex galerie.

Pietrarelli was een niet onverdienstelijke schilder, tenor en voormalig restauranthouder. Na zijn pensionering had hij veel tijd om te schilderen en dat deed hij met een enorme passie. In zijn karakteristieke impressionistische stijl schilderde hij stillevens, portretten, landschappen en zeegezichten. Hij was autodidact maar wist zich in een korte tijd enorm te ontwikkelen en hij liet zich graag inspireren door zijn geboorteland Italië.

Vorig jaar stierf Pietrarelli na een lang ziekbed op 88-jarige leeftijd. Hij liet een enorm aantal schilderijen na, en een selectie daaruit is te zien tijdens de expositie in zijn atelier/galerie.

De expositie van schilderijen van Giuseppe Pietrarelli start op zaterdag 12 september vanaf 12.00 uur. Vervolgens is de expositie in de weekenden van 12 en 13 september,19 en 20 september, 26 en 27 september van 12.00 tot 18.00 uur te zien. Ook doordeweeks geopend op afspraak. Aanbellen mag ook. Het adres is Thorbeckestraat 9, tel. 023-2001151.

Deel dit: